Жена се оплака, че е била уцелена от сачма докато шофира с детето си в Пловдив. Инцидентът е от вчера и се е случил в района на Сточна гара, разказа пострадалата във Фейсбук.

Днес в 17:40 ч. след ПУ, преди спирката на Сточна гара някой стреля. През отворения прозорец на колата ми влетя сачма, която за щастие уцели ръката ми. Не ми се мисли, ако беше отворен задният прозорец и беше пострадало детето ми. Нямам идея кой беше. Но утре на моето място може да сте вие с вашите деца в колата”, написа Лилия Николаева и допълни: „Родители, говорете на децата си!!!! Това не е безопасна игра!!!!! Деца, събирайте си акъла и мислете преди да свършите поредната простотия!!!”

„Не видях никого, но предполагам, че се е намирал в градинката зад спирката на Сточна гара. Защото ние чакахме за десен завой в посока Бетонния мост и сачмата влетя от десния (пасажерския) прозорец”, допълни още жената.

На въпрос дали е подал сигнал в полицията, Лилия Николаева казва „да, обадих се, макар и по-късно, защото едва когато се прибрахме открихме сачмата зад моята (шофьорската) седалка. Стана за секунди и първоначално не разбрах какво ме удари.”

Пострадалата потвърди за TrafficNews.bg, че е подала сигнал на 112, от където са и обяснили, че ще бъде отработен, но трябва да подаде жалба във Второ районно полицейско управление.

„Сачмата не е от военно оръжие. Пластмасова е, но също е опасна. Най-вероятно е тийнейджърска работа”, добави още Лилия.

От пресцентъра на МВР съобщиха, че към момента няма подадели сигнали в районните управления – Второ и Четвърто. От полицията апелират при подобни сигнали гражданите да сигнализират на компетентните органи, за да могат да реагират своевременно и адекватно, а не да търсят справедливост в социалните мрежи.

В серия от коментари под публикацията на Лилия Николаева хората споделят, че и друг път е имало подобни опасни „игри” на същото място.

„Преди известно време имахме същия случай на това място. Няколкократно се стреляше по колата от някоя тераса”, разказа друга жена в социалната мрежа.

„Работя точно срещу блока, откъдето едно момче стреляше веднъж от терасата на 3-ти етаж. Предполагам, че е същото. Викнах му, то се скри. Явно му е скучно, а родителите му не знаят какво прави денем”, споделя друга жителка на Пловдив.