Хаосът в Кършияка между моста на „Васил Априлов” и този на Герджика продължава, въпреки че Водният цикъл там най-после бе приключен. След като повече от две години живеещите в квартала трябваше да се молят да имат вода и да минат с колата си по улицата, сега ситуацията не е по-добра.

От началото на годината от „Организация и контрол на транспорта” въведоха изцяло нова организация на движението. Тя е в съответствие с Генералния план за движение, който бе приет от Община Пловдив, като в него е заложено в поти всички квартали на града да има еднопосочно движение.

В последните 6 месеца  движението  по бул. „Марица-север“ в участъка от ул. „Карловска“ до „Златна Панега“, както и по вътрешните улици в карето между ул. „Победа“, „Сава Муткуров“, „Златна Панега“ и бул. „Марица-север“ е еднопосочно. От ОКТ пък монтираха 89 знака, които обаче не се нравят на мнозина, съобщи trafficnews

Така пловдивчани са взели нещата в свои ръце и със спрей са надраскали знаците на еднопосочните улици, които указват, че е забранено спирането. Такива знаци има по ул. „Сава Муткуров”, както и нейни пресечки.

Според хора, които живеят в зоната, въпросните знаци така или иначе не се спазват, но по този начин се избягва глоба, ако полицаи хванат някого в нарушение. Въпрос на време е ОКТ да оправят знаците, а със сигурност неслед дълго те отново ще бъдат надраскани. Или с други думи – ще има дълга игра на котка и мишка в зоната.