Затвориха Бетонния мост в Пловдив днес. Това се случи минути преди 12 часа през съботния ден. Темата за ремонта на пътното съоръжение вълнува пловдивчани от месеци. Жители на „Кючук Париж“ са притеснени как ще се придвижват до квартала през следващите шест месеца, какъвто е обещаният срок за изпълнение на дейностите.

„Сбогом, приятелю и до нови срещи,“ написа с доза ирония пловдивчанин в социалната мрежа, който днес е решил да мине за последно по моста.

Димитров обяви точния час на затварянето на Бетонния мост в Пловдив

Той сподели и снимка, която да остане за спомен.

„Дано тези срещи да са по-скоро, че…,“ изрази съмнение друг.

„Нова среща след 3-5 години!,“ предполагат още.

Затварят Бетонния мост в Пловдив, автобусите с нови маршрути

Някои си спомниха и за песента на ФСБ – „След десет години“, смятайки, че именно толкова време ще мине преди отново пътният възел да влезе отново в експлоатация. Повечето коментиращи подходиха с хумор по темата и написаха:

„Не е смешно.... Трагично е положението с трафика в града. И ще става още по-зле. Дори в столицата е по-добре.“

„Вадете колелетата,“ съветва друг.

"Доживяхме го!" С гайди и танци отпразнуваха откриването на Модър - Царевец ВИДЕО

„Стига сте ревали, как да се направи този сложен пътен възел, ако не се наруши движението, големи разбирачи всички, само мрънкане за всичко, все едно преди ви е било много хубаво и много комфортно!“

„Ще ни разгонят фамилиите.“

„До нови срещи, до 2089 г.“

„Има някаква надежда много прекрасни тела отново да ползват краката си.“

От фирмата изпълнител „Трейс холд груп” увериха, че срокът от шест месеца, в който трае ремонтът, ще бъде спазен.

„Предстои в следващите десет дни да бъдат извършени демонтажни дейности. След 25-ти юни ще бъде демонтирана повърхността на моста”, споделиха от фирмата, като посочиха, че бул. „Христо Ботев” няма да се затваря.

Докато приключи изграждането на ново съоръжение, се спира движението на пътни превозни средства от кръстовището на бул. „Македония“ с ул. „Кукуш“ в посока север – до постъпите откъм бул. „Христо Ботев“. Това съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта“. 

Снимки: Деян Маринов, Дари Бо Ковачева