Пловдивчанка остана изненадана от цената на таксиметрова услуга. Жената се качила в кола на една от фирмите в града. Пътуването било в рамките на Пловдив, а сумата, която трябвало да плати накрая, ѝ се сторила прекалено висока.

„Здравейте, пиша със сигнал за некоректен таксиметров шофьор. За втори път се случва да се кача при него. Кара недобронамерено и на различна тарифа. И двата пъти сметката излезе повече от двойно на нормалното. Облепен е с 9199, но не е част от тях. Комисията за защита на потребителите твърди, че няма какво да се направи защото цените му били обявени. Интер такси (9199) казаха, че има и други оплаквания за същия казус, и че няма какво да се направи, защото не е техен шофьор. Споделям, да се знае,“ написа Kristin Ozanian.

Допълва, че маршрутът бил от Тунела до Райски кът в квартал „Смирненски“. Жената е платила 20 лв.

„20 лв. за 20 минути в умишлени задръствания. Вината е моя, понеже говорех по телефона и не обърнах внимание навреме. 1.10 лв. на км пробег и 0.55 на минута престой. Не взех касова бележка. Не си търся парите. Стана ясно, че никой не може да направи нещо по въпроса,“ споделя тя. И допълва, че все пак е сигнализирала в КЗП.

„В Комисията за защита на потребителите и на Интер такси (9199). Шофьорът е изряден документално. Тарифите са му в рамките на границите, одобрени от общината, има разрешително, цените са му обявени на колата. Всичко е точно. Просто е некоректно към потребителя и злоупотребява с маршрута и е маркиран с номера 9199, което подвежда, че кара на стандартните за 9199 цени,“ коментира още.

Припомняме, че миналата година беше въведена такса „повикване“, която струва 25 стотинки: Ето и какви са стандартните тарифи в града под тепетата:

Така ставя ясно, че сметката навярно е набъбнала заради таксата престой. Вместо 30 стотинки, във въпросната кола, тя е била с 25 ст. по-висока.

„Всеки случай не е нормално от единия до другия край на града да ти излиза над 20 лева, а с рейс - 1. Ма като сте балъци, давайте си парите,“ коментира жител.

„Чакай малко. С рейс висиш ли неопределено време на спирка, до която трябва да идеш пеш? Дали не се блъскаш с други хор,а дишайки разни готини неща и аромати. Таксито ви идва на адрес и ви кара до където искате. Може да е по-скъпо, но е по-удобно,“ смята друг.

Снимка: Kristin Ozanian