Днес облачността ще продължи да се увеличава и след обяд на места в крайните западни и южни райони ще завали дъжд. След обяд температурите ще са от 8-9 градуса на запад до 18 в крайните източни райони. Там ще духа до умерен вятър от югозапад, а отначало над северозападните райони вятърът отново ще се ориентира от северозапад и с не го ще прониква по-студен въздух.

През нощта срещу събота дъжд ще завали над части от Южна и Западна България, а по-значителни валежи ще има над югоизточните райони, съобщиха от НИМХ.

В събота по изгрев слънце температурите ще са от 1 до 9 градуса, но с напредването на деня от северозапад в приземните слоеве ще прониква по-студен въздух и температурите ще останат почти без дневен ход: от около 2-3 до 9 градуса. Още след обяд валежите ще спрат.

В неделния ден облачността ще бъде променлива, често значителна. Минималните температури ще бъдат от около 1 до 7, а дневните от 8 до 14 градуса. Почти без валежи.

В понеделник температурите в източната половина на страната ще се повишат с няколко градуса. Облачността ще бъде значителна, на места ще превали дъжд.

Във вторник отново ще се създаде валежна обстановка и над много райони ще има превалявания, но отново от дъжд.