Такова отношение ли заслужават пострадалите от наводението в Карловско?

В първите дни на септември няколко села в Карловско бяха засегнати от тежки наводнения. Потопът нанесе сериозни щети, а възстановяването... то вероятно ще продължи поне година. Сърцати хора се обединиха в помощ на пострадалите и се втурнаха да помагат на бедстващи в засегнатите села. Знайни и незнайни експерти също правят огледи на място, някои дават добри съвети на бедстващите, чиито къщи са рухнали, а други се гаврят с тях.

Генка Сиркьова твърди в социалната мрежа Фейсбук, че преди дни инж. Гостиловски и придружаваща го млада жена са минали на оглед да констатират в какво състояние е бащината й къща. Тя споделя, че в началото те не се представили кои са. Наложило се жената да тича след тях, за да разбере, че са наети от Община Карлово да направят оглед. 

Инженерът и придружаващата го жена посъветвали Генка да подпре ъгъла на къщата си. "Попитах с какви средства и по какъв начин ще стане това "подпиране". Инж. Гостиловски отговори: Виж колко дървета Ви е докарала реката. Отрежи едно дърво и я подпри!", пише Сиркьова към публикацията си.

"Възмутена съм от наглото, подигравателно и ехидно отношение на инж. Гостиловски и придружаващата го млада жена, която с ехидна усмивка заяви, че имаме да подпрем само едно "ъгълче" на къщата. Това ли заслужаваме ние - пострадалите от наводнението? Нагло и подигравателно отношение на хора, които държавата ни изпраща. Всяка година, като добросъвестни граждани на Държавата ни, плащаме данъци. А къде е сега Държавата? Изпраща ни хора с нагло и подигравателно отношение и ехидни усмивки", допълва Генка.

Мъж разказа за доброволците в Карловско: Хвърлиха се като лъвове, видях страшна всеотдайност

Публикацията на Генка, споделена в мрежата, е забелязана от карловката Стефка Георгиева. Нейна проверка установила, че инж. Гостиловски и придружаваща го млада жена не са изпратени от Държавата.

"След направена справка установявам, че инж. Гостиловски е собственик и управител на 4 фирми от Пловдив, които се занимават с проектиране, оценяване, строителство и др. По всяка вероятност, общината е наела фирма на инж. Гостиловски, която да направи строителна оценка на щетите. Ако цената, която трябва да плати общината за извършване на тази услуга е до 10 000 лв., съгласно Закон за обществените поръчки, не е необходимо да се обявява обществена поръчка, т.е. кметът има право да сключи договор за извършване на дейността. Но може да сключи договор с всяка фирма на инж. Гостиловски поотделно", пише Георгиева и допълва:

"Така, че ако има някакви въпроси по отношение на оценката или недоволството от наглото и безотговорно отношение на въпросния инженер и неговата служителка, трябва да се търси отговорност от общината и от този, който е сключил договора с фирмата на инж. Гостиловски! Държавата НЯМА нищо общо!".

Ето го и въпросното "ъгълче" и многото дърва, откъдето Генка Сиркьова може да си отреже за подпора.

Днес това малко ангелче от Богдан имаше само късче хляб СНИМКИ