Рядко срещана гледка се появи в София. Малко момче е видяно да стои на пейка пред магазин и кашон пред себе си. Софиянка с огромна изненада открива, че във велпапето са поставени около 10 малки кученца. На лист, залепен върху кашона, има табела, която гласи, че животинките се продават. Цената е 50 лева за бройка, а „търговецът“ е видимо малолетен.

Проста сметка показва, че ако детето продаде цялата си "стока", ще спечели чисти 500 лв.

„Споделяйте някой ако може да помогне. Има доста кученца, които търсят дом… до Фантастико „Драгалевци“. Момчето живее в близост и се върти постоянно в района на магазина,“ написа Антония Иванова.

Тя допълва, че детето живее в близост до магазина.

„Има катун до кръговото. Редовно го виждам на паркинга. Аз му казах, да ги подаряват, че нямат с какво да ги хранят и гледат. Още повече, че той ми каза, че не бил ял цял ден и му дадох пари за храна… Някакви майстори искали да ги вземат, а майка му не ги дала,“ допълва още тя.

„Ужас… То няма кой без пари да ги осинови и измират по-улиците, олигофрените по 50 лева ги продават… Като не ги вземе никой и вече не са малки и сладки ще са поредните бездомни или гниещи в някой приют,“ коментира жена.