Огнеборците продължават действията при пожара между селата Калугерово и Лесичово. Очаква се да пристигнат тежките машини и тогава ще бъде осъществен контакт с горските служители, които да насочат откъде да бъдат направени просеките така, че пожарът да бъде спрян. 

Към настоящия момент на терен са 21 пожарникари от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пазарджик и Регионалната дирекция, на място е и директорът на Регионалната дирекция - комисар Ангел Ангелов. Също така там са и представители на "Горско стопанство" - Пазарджик, по първоначални данни - шестима служители.

Очаква се с помощта на частни фирми на мястото да бъдат изпратени тежки верижни машини, които да направят просеки в горския масив, така че пожарът да бъде ограничен и локализиран. Също така тежка верижна машина от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - София, пътува към Пазарджик.

В утрешния ден се очаква в гасенето да се включи и хеликоптер от Българската армия.

Сигналът за пожара е получен около 16:15 ч. - днес. Първоначално на мястото са били изпратени два противопожарни екипа, както и горски служители. Оказало се е, че пожарът е навлязъл в горска площ - в иглолистна гора. 

Гори борова гора край Пазарджик - голям пожар се разраства СНИМКИ

Пожарът е върхов, което създало още по-голям проблем на пожарникарите и на гасаческите формирования, тъй като при върховите пожари температурата е изключително висока и няма друг начин на гасене, освен правенето на просеки, а и при наличието на дори едно кратко раздухване на вятър, пожарът се разгаря в най-различни посоки и това го прави изключително труден за спиране.