Движението по някои улици в централната част на Враца ще бъде ограничено днес - от 8:00 до 12:00 часа заради празнично шествие, съобщиха от полицията.

На 31 май в Средно училище "Христо Ботев" във Враца ще бъдат тържествено чествани 200 години от създаването на първото светско училище в града, 175 години от преобразуването в класно училище и 115 години от обявяването на Врачанска пълна окръжна мъжка гимназия.

Празничната програма започва в 10:00 часа, а след нея ще започне литийно шествие, водено от Врачанския митрополит Григорий, което ще премине по улиците на Враца, за да достигне до театъра, където ще се състои тържествен концерт за празника. Очаква се в шествието да участват около 2000 гости, ученици и граждани.

Ограничението за движение на автомобил от 8:00 до 12:00 важи за ул. "Генерал Леонов" - от кръстовището с улица "Кръстьо Българията" до кръстовището с улица "Георги Бързашки", както за улица "Кръстьо Българията" от кръстовището на ул. "Генерал Леонов" до улица "Генерал Скобелев".

От 11:15 до 12:00 часа ще бъде спряно движението по улица "Кръстьо Българията" от кръстовището с улица "Генерал Леонов" до площад "Родина", уточняват от Областната дирекция на МВР - Враца.