Бебето на година и 10 месеца, което пострада при тежката катастрофа до пазарджишкото село Лозен в четвъртък към 21,45 ч., е транспортирано в УМБАЛ “Свети Георги“ в Пловдив. След като бе прието първоначално в областната болница в Пазарджик с фрактура на дясното бедро, то бе оперирано в отделението по ортопедия тук, но вчера е било преместено в пловдивското здравно заведение.

Адско меле на пътя Пазарджик-Белово: Мъж е починал, бебе е в болница

Продължава да е много тежко състоянието на 15-годишното момче от град Белово, което се е возело в колата „Ауди“, шофирана от 19-годишния И.С., ученик от Белово. Момчето е в кома с тежка черепно-мозъчна травма и кръвоизлив в мозъка, настанено е в ОАИЛ с опасност за живота.

В Хирургичното отделение се лекува 12-годишното момче, което е пътувало в другата кола от същата катастрофа “Опел Зафира“, шофирана от 28-годишната жена от село Ковачево. То е с фрактури на бедрена кост и ребро и мозъчен отток. Жена на 47 г. от Ковачево също е в Хирургично отделение, но само за наблюдение. 28-годишната от Ковачево, която е шофирала „Опел Зафира“ и е майка на пострадалото бебе, е отказала да бъде настанена в болницата, прегледана е и освободена за домашно лечение.