Приморско ще открие летния туристически сезон на градския си празник, 24 май.

През тази година курортното селище ще посрещне туристите с ремонтирани улици, подменено осветление, повече паркоместа, иновативни съоръжения за улавяне на морски отпадъци и нов център за Спешна медицинска помощ.

Редица подобрения в инфраструктурата са извършени и в град Китен. В двата града през този сезон ще бъдат налични над 200 нови паркоместа, съобщиха от Община Приморско. На финална права е и реализацията на първия етап от проекта за брегоукрепване на активизирало се свлачище в крайбрежната зона на Китен.

Новият Център за спешна медицинска помощ, който ще заработи това лято в общинския център, ще обезпечи грижата за хората в региона и туристите, които през летните месеци надвишават 90 000 души, посочиха от администрацията на кмета д-р Димитър Германов.

Припомняме, че Център за Спешна помощ вече откриха в Созопол, а съвсем скоро предстои и откриването на такъв в Царево. Трите центъра се реализират със средства от държавата след подписано споразумение с УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов", който ще ги обезпечи с кадри и допълнителни екипи през летните месеци.