Прокуратурата даде брифинг за жестоката пътна катастрофа на бул. "Руски" в Пловдив, отнела живота на 21-годишния водач Кристиан Екмекчиян и 20-годишната Теодора Николова.

Загиналият шофьор от тежката катастрофа в Пловдив е с регистрирани 16 нарушения на пътя за три години стаж над волана. За момента водещата версия за трагедията е превишена скорост.

"Самото ПТП е настъпило около 3:20 през нощта, тогава движението в Пловдив е слабо. Малко преди ПТП-то е валял доста обилен дъжд и самият факт, че водачът се е движел с несъобразена скорост е довел до трагичния инцидент", каза Красимир Нешев, началник на пътната полиция в града.

Скоростта не е установена, тъй като предстои автотехническа експертиза, каза наблюдаващият прокурор по делото Борис Михов.

Автомобилът е регистриран на името на софийска фирма. Майката на загиналия младеж е служител на "Пътна полиция", потвърдиха от КАТ.

При инцидента други двама младежи също пострадаха тежко и са в болница с опасност за живота. Пострадал е и пожарникар, който се е притекъл на помощ след произшествието. Огнеборецът е с тежки фрактури, но без опасност за живота.

"Първоначално са изпратени три екипа на пожарната, впоследствие още един за разчистване на пътното платно. Колегите се насочват към най-тежката част на произшествието. Дървото, в което се е блъснала колата, е било вертикално, както и автомобилът. При започване на укрепителните действия дървото се изкоренява инцидентно и колегата остава затиснат под него", каза старши комисар Васил Димов от пожарната.

"Не са установени данни за съпричастност на трети лица, но това са само едни предположения", уточни прокурорът.

Автомобилът не е бил собственост на водача, а е регистриран на софийска фирма. Уточнява се как машината се е озовала у загиналия шофьор.

Припомняме, че инцидентът е станал около 3.30 часа днес на бул. "Руски", в близост до кръстовището с бул. "6-ти септември".

По първоначална информация джип "Рийндж Ровър", който идвал от Централна гара навлязъл в разделителната ивица на бул. "Руски" и се блъснал последователно в няколко огромни дървета. Според експерти, скоростта с която се е движил тежкият джип е била около 200 км./час. 

От удара колата се разцепила на две - предната част се врязала в едно от дърветата, а задната изхвръкнала на пътното платно. На място е констатирана смъртта на 21-годишния водач и пътничка до него, на 20 години. С опасност за живота в болница са откарани 22-годишни момче и момиче, пътували на задната седалка. По време на спасителната акция пожарникарят е ударен от клон на дърво, той също е настанен в болница.

От кадрите се вижда, че  джипът "Рейндж Ровър" е буквално на съставните си части, като в радиус от над 300 метра има парчета след тежкия удар в дърветата и мантинелата.  В разстояние и от 100 метра са разнесени и части от дървото, в което се е ударил и автомобила.

Адвокат Левашки: Не, не ни е виновна само държавата

МВР и НАП да проверят всички онези младежи с твърде скъпи коли

Тежка катастрофа в Пловдив, момче и момиче загинаха! СНИМКИ

Пловдивчанин за кошмарната катастрофа: Това не е инцидент

Пловдивчанин със зловещо предложение след кървавата катастрофа СНИМКА