30 години не са пипани плочките на тротоар на главна спирка в голям варненски курорт - това твърдят потребители в социалните мрежи.

Снимки на тротоарни плочки, намиращи се в отчайващо състояние, вбесиха варненци и туристи. Това е глава спирка на Златни пясъци, улицата е "Община Варна", споделя Светлана, която сигнализира за проблема.

Видно е, че мястото прилича на минно поле - плочи са откъртени и разпръснати по тротоара, а на крайната спирка - "Република", има стара постройка тип павилион, на чиято фасада има избелял надпис "Златни пясъци" - дори няма кой да подсили буквите, което Сийка, една от коментиралите публикацията, определя като жалка картинка. 

Емилия Георгиева информира, че е подала сигнал към общината за нелепото състояние на тротоара още миналото лято. Сега, виждайки снимките, се разочарова, че и това лято проблемът не е решен. "Ето какво са предприели... Едно голямо Нищо!!! Жалко за прекрасния ни град и курорт.", пише тя.

Авторът на снимките отправя и въпрос: "Как си представяте майки с бебешки колички и инвалиди да се придвижат по този тротоар - безопасно ли е за тях? Дори няма и осветление", категорична е Светлана. 

"Докато няма осъдени общинари и полициаи, това ще е още 35 год. Няма по-скъпи данъци от варненските в цялата страна и по-изоставен град. Срам ме е да кажа, че съм от Варна. Страшна демокрация!", изразява мнението си Румяна Петкова.

Снимки: Swetlana JemPodroze / Facebook