Много сгради от миналото тънат в разруха. Повечето от тях са държавни структури, а опазването и поддръжката им по някаква причина не са на дневен ред. Такава е съдбата на голяма част от казармите.

Пример за това е сграда в Ловеч. Някога действаща и едно от най-зелените места в града, сега е като декор за холивудски филм. Жител на града, дори предлага това да е приключенският „Джурасик парк“.

Много мъже, прекарали част от младите си години там, споделят положителни спомени. Определят казармите като начин и място за възпитание.

Ето какво написа Иван Иванов:

„Дълго време мислих дали да публикувам тези снимки, но днес реших да го направя! Вчера реших да покажа на внуците си къде съм прекарал 20 години от живота си, но останах потресен от видяното!

Това са снимки от казармата в центъра на града, където се провеждаха концертите по случай Цветница и други мероприятия! Това беше най-зеленото място в целия град и можеше да бъде прекрасен парк, в който да играят нашите деца и внуци. Имаше алеи с много рози, хубави дървета, пейки, трябваше само малко далновинност от страна на управниците на нашия град!

Сега вече може да се покани екип от Холивуд, за да заснеме следващия филм за Джурасик парк! Изводите оставям на Вас!“

„Там съм бил цели две години, не искам да коментирам случилото се. Пълна трагедия, всички казарми са на това дередже, жалко. За мен казармата беше начин на възпитание,“ коментира друг.