Родител сигнализира за опасна детска площадка в град Перник.

Детската площадка се намира в централната част на града - срещу паметника на Кракра Пернишки.

Светлозара Велчева написа в социалната мрежа Facebook, че елементи от седалките на люлките са подменени с цапащ черен маркуч, като острите елементи по седалките стърчат, но са омотани с изолирбанд.

Жената посочва още, че една от пейките на детската площадка е потрошена и от нея стърчат огромни трески.

По думите й настилката на детската площадка трябва да бъде подменена, тъй като е "станала на бабуни и се разпада".

"Крепежите, които държат самите люлки освен, че са ръждясали са се разпаянтили до степен, че да могат да се разпаднат, докато някой се люлее. Неведнъж там са ставали инциденти, основно убождания от разплетените метални въжета и от огромните остри трески, стърчащи от разнебитените дървении", допълва тя.

Светлозара Велчева твърди, че е подала сигнал към Община Перник за въпросната детска площадка. Оттам й казали, че сигналът е записан. Изминали са четири месеца от подаването на сигнала, а ремонтни дейности по площадката все още не за започнали.

"На табелата до площадката пише, че собственикът й е община Перник, но посоченият телефон не е актуален от години, защото никой никога не ми е отговорил от там след позвъняване. От телефона за сигнали към общината твърдят, че имало отдел, който отговаря за стопанисването и поддръжката, но така и не можаха да ме насочат, но ми казаха, че сигналът е записан. Минаха 4 месеца, явно са изгубили записката, защото ситуацията е непроменена. Бъдете много внимателни при ползване на площадката, защото очевидно това съоръжение не е поддържано откакто е построено и вече е опасно за деца", завършва публикацията си тя.