Специална изненада е подготвил екипът на Културно-информационен център „Малтепе“ до с. Маноле за най-красивия и топъл празник в годината - Рождество Христово. Талантливите служители в Центъра са се погрижили да направят весели, цветни и забавни зимните празници, очаквани от всички деца с огромно нетърпение. За целта са измайсторили весела колекция от щури камбанки-джуджета, като всяка една от тях е с различен коледен мотив.

Изделията са предназначени за оцветяване от най-малките посетители в импровизираната работилница на дядо Коледа в „Малтепе“. Понякога камбанката е със смешно лице, понякога – със страшно, а друг път – с мило и добро. Всяко дете може да декорира една от тях или да събере цялата колекция.

„Когато детските ръце оцветят изображението, то става единствено и неповторимо, а камбанката се превръща в уникален сувенир, който всеки малчуган ще си отнесе у дома с красив спомен за преживяването. Екипът ни твърдо вярва, че сътвореното с желание и любов, носи дълготрайна и неподправена стойност в днешния пренаситен свят“, отбелязва отговорникът на Центъра в подножието на едноименната могила Диана Мачокова.

Колекцията от камбанки, изработени в Културно-информационен център „Малтепе“ е уникална и целта й е да зарадва най-малките посетители и техните родители. Припомняме, че от октомври тук се организират и курсове по грънчарство за възрастни. Всеки, който иска да се потопи в магията на работата с керамика, е добре дошъл на занятията, които се провеждат под мотото „От топка глина – до керамично бижу“.