Буден гражданин от Русе повдигна в социалната мрежа темата за графитите с нецензурни послания, които загрозяват блоковете в околността. Според мъжа най-засегнати от посегателството на вандалите са кварталите "Здравец-изток" и "Здравец".

Очевидци разказват, че драскачите без капка свян дори си позволявали да пишат върху балконите на жителите.

"Драсканиците изобилстват в радиус от 500 метра от Второ РПУ, но прави ли нещо полицията да хване виновните и да ги принуди да възстановят направените от тях щети? 30-40 човека драскат безнаказано където намерят! И това, че пишеш по стената Левски или ЦСКА, не те прави голям фен, а незначителен идиот!", коментира господинът.

Той е на мнение, че в районите с множество надраскани стени се извършват повече престъпления. Мъжът призовава органите на реда да се заемат със случая и чрез силата на закона да преустановят порочната практика.

"Считам, че ние гражданите, трябва да изискваме повече от органите на реда, ето сега полицаите желаят увеличение на заплатите си! А в Русе не могат да хванат 30-на човека със спрейове!", моли за съдействие авторът на публикацията.

  

Снимки: Фейсбук