Мъжът, с гипсиран крак, който добри хора спасиха от улицата в Несебър, отново е изправен пред казус. По-рано ви разказахме историята на дядо Пенчо. Наложи се ампутация на крака, поради тежки рани по него. Добри хора се обединиха да помогнат на възрастния мъж, за когото процедурите в болницата трябваше да бъдат безплатни. Това беше обещанието.

Добри хора помогнаха на бездомник с гипсиран крак СНИМКИ

Пенчо няма лични документи, нито платени здравни осигуровки. Кремена Краева е един от човеците, съдействал за помощ на мъжа.

„Сагата с дядо Пенчо продължава. Както се казва - ново двайсе... Когато го приеха казаха, че лечението му ще бъде безплатно. Днес едно момиче отиде да му занесе топла храна. Попитали са я кога ще му платим осигуровките?! Първо, за да се платят осигуровките и да се вземе документ за липса на задължения, трябва да отидеш с лична карта или някой друг с пълномощно. Но и за пълномощно пак се иска лична карта. И второ тези неща се казват при приемане на пациента в болницата. Нека, ако има някой запознат, да каже каква е процедурата.

Иначе с голямо желание си е хапнал и е благодарен на всички загрижени и помагащи му хора,“ написа тя.

Спасиха го! Дядо Пенчо от Несебър ще живее, но ще му ампутират крака

„Украинците как ги лекуват, без осигуровки, така и него,“ смята жена.

„Все едно, че са лекували една украинка! Хайде, толкова хора ги пишат, че са в болница и дърпат пари от касата, а те си стоят у дома! Сега се правят на тарифата! Нека да направят едно добро на човека!,“ коментира друга.

Нека, който може да съдейства по разрешаването на въпроса, отправен от Кремена, да се свърже с нея.