Температурите в страната чувствително се повишиха. Хубавото пролетно време „събужда“ една добре позната за пловдивчани тема. Мотористите! Няколко основни булеварда в града се превръщат в писти за феновете на високите скорости. Живущи в района на бул. „Бълагария“ са тормозени от неприятния шум в малките часове на денонощието. Такава е ситуацията и по „Македония“.

Това са прави участъци, без легнали полицаи, които са идеална писта за ускоряване на двуколесните возила, произвеждащи и страхотен рев. Из социалните мрежи жители на града не веднъж са отправяли апел към мотористите за съобразяване със съня на хората. Особено след 23 часа. Някои се чудят защо това поведение не прави впечатление на отговорните институции.

Ето какво гласи поредното послание:

„Скъпи фенове на скоростта и тунинга, шофьори, мотористи и прочие.

Напълно разбирам тръпката Ви, аз също съм почитател на яките коли и мотори, но все пак, моля Ви, съобразявайте се малко от малко с вдигането на шум по нощите. Не е нормално до 1 часа сутринта да летите по градските булеварди с шумните си машини.

Пак казвам, разбирам Ви! Евала за това, което имате и сте способни да карате, но моля Ви, правете го на места, където няма да смущавате останалите хора. Има пътища извън града, полигони и какво ли не. Пък и би било по-малко вероятно да Ви глобявят полицаите.“

Това са и част от коментарите:

Мотористи VS недоволни от шума. Кой крив, кой прав?

„Е то, ако не се изрежеш посреднощ, през половината град, за какво си ги давал тези пари?“

„Джигитите едва ли ще чуят, освен ако не се натресат някъде, че да спрат завинаги...

Шумните градски булеварди не са място за спокоен сън.“

„Това се случва от години, ще свикнете, както го направихме всички останали.“