Шофьор удари кола и избяга от местопроизшествието.

Нагла и безотговорна постъпка от шофьор на Dacia Dokker. Мъжът, управляващ возилото, е блъснал друга кола в София. Инцидентът се е случил тази сутрин. ПТП-то не е сериозно - няма пострадали хора, но вероятно има нанесени леки материални щети по блъснатата кола.

Сутрешният инцидент е станал на светофара към "Дружба" на булевард "Цариградско шосе" - посока излизане от София.

"Този "симпатяга" ме удари и след като най-нагло ми обясни, че нищо не е направил, си замина по пътя", обяснява Ралица Цветанова - шофьорката на блъснатата кола.

Потърпевшата добавя, че в съседна лента е имало екип на полицията. Ралица веднага им сигнализирала за случилото се. По думите й органите на реда заявили, че нямало какво да направят.

"Ако го видите някъде по пътя, първо се пазете, и му пожелайте спокоен ден, защото следващият път не се знае на кой идиот ще попадне и какво ще му се случи, тръгвайки си така, когато е виновен...", завършва публикацията си Цветанова.

В социалната мрежа прегря от коментари, след като Ралица разказа за случилото се. Хората са възмутени от това, че полицаите са съобщили на потърпешвата, че "нямало какво да направят".

"Няма какво да направят, защото са скапаняци. Как така, съобщаваш на полицай за извършено престъпление и той ще ти каже, че няма какво да направи.... Кой я измисли тая система?", написа Стефан И.

"Как няма какво да направят? Пускаш жалба и го водят избягал от ПТП. Остава без книжа", коментира Светлин С.

"Дадоха ли ви основателна причина защо нищо не могат да направят, като виждат ПТП пред тях?", чуди се Иван А.

Да вметнем, че бягството от ПТП е наказуемо. Санкцията е лишаване от правоуправление за срок от 1 до 6 месеца и глоба от 50 лв. до 200 лв.

Потърпевшата сподели снимка на автомобила, за който твърди, че е отпрашил от местопроизшествието след инцидента: