Автомобил блъсна и уби пешеходец в Монтана, съобщиха от пресцентъра на МВР. Пътният нцидент е станал вчера.

Около 10.30 часа е подаден сигнал за възникнала катастрофа с пострадал пешеходец в областния център. Веднага е била сформирана дежурна оперативна група, която при извършения оглед е установила, че на ул. "Индустриална", с посока на движение от ул. "Двадесет и първи век" към завода, 70-годишен водач от чипровското село Горна Лука, при управление на лек автомобил "Фолксваген Пасат" заобиколил паркиран лек автомобил "Ситроен Ксара".

При маневрата си шофьорът не подсигурил достатъчно странично разстояние и блъснал колата в лявата ѝ част. Вследствие на удара "Ситроен"-ът се поместил напред и встрани вдясно и блъснал 61-годишен пешеходец от село Помеждин. Той се намирал пред автомобила, както и паркиран вдясно лек автомобил "Ауди" А3.

Вследствие на удара, 61-годишният пешеходец е настанен в хирургично отделение на многопрофилната болница в града с комоцио. По-късно е установено, че е със счупен череп, вътремозъчен кръвоизлив, субдурален хематом и е с опасност за живота и е преместен в отделение по анестезиология, реанимация и интензивно лечение, където е починал.

Пробата за употреба на алкохол на водача на "Фолксваген"-а е отрицателна. На същия е съставен акт, а по случая е образувано досъдебно производство.