Нагло паркиране ядоса столичани, но не и служителите на ЦГМ.

Пореден сигнал за неправилно паркиране е публикуван в социалната мрежа Фейсбук. Ивайло Ц. е споделил снимка, която показва "Мазерати" в нарушение - скъпото возило е било паркирано на "Шипченски проход", срещу пазар "Ситняково". Шофьорът на возилото е решил да го спре в зона на такси стоянка. От споделената снимка се вижда още, че колата е подпряла антипаркинг колче, което се е огънало.

Какво прави впечатление още? Ако се загледате добре, ще видите, че точно зад Мазератито са спряли два автомобила на общинското дружество "Център за градска мобилност".

"Така като гледате баничарките на Център за градска мобилност точно зад него, дали нещо му направиха? Да му сложат скоба или пък да викнат паяк? Все пак, второто им е традиция точно за тази такси-стоянка", написа авторът на снимката.

Ивайло Ц. даде "подсказка", с която по-лесно можем да отговорим на зададените от него въпроси. Ето каква е тя:

"Отговорът започва с буквата Н. И завършва с буквата Е".

Рядко срещано: Миньон ремонтира Мерцедес

Мъжът е попитал служителите от ЦГМ дали няма да вдигнат Мазератито, а те му се усмихнали и си тръгнали. "Сигурно ще да е било случайно", добави Ивайло.

Иначе е масова практика местата, отредени за таксита, да бъдат ползвани като безплатен паркинг от гражданите. Често нарушителите не се санкционират, особено ако шофират подобни лъскави возила.

"Тези дребни душички, на такива коли не налитат, страх ги е", написа в коментарите под поста Илиян Р.

"Ако беше някоя шкодичка, да са я завлекли в Дружба", добави Иван М.

"С такава сила, що па да не подпреш колче?!", коментира Рамил К.

Шофьор паркира в пясъчник за деца, друг - по средата на алея СНИМКИ