Шофьор демонстрира дрифт уменията си... или по-скоро се пробва да дрифти на паркинга на супермаркет в София. Това става ясно от видео, споделено в социалната мрежа Facebook.

Видеото е заснето на 24-и март, около 23:40 часа. На него се вижда как шофьорът, чиято самоличност все още не е ясна, върти гуми на паркинга.

"Дрифтове в 23:40 часа. Аматьори! Само вдигат шум посред нощ", написа авторът на видеото.

"Такива винаги ще има. Не че го оправдавам, но по-добре на празен паркинг късно вечер, отколкото по улиците, застрашаващ и другите", написа Николай К. в коментарите под публикацията.

Потребители на Facebook не оцениха положително дрифт опитите на шофьора. Някои дори предположиха, че човекът зад волана тепърва се учи да шофира. 

"Много слабо, то това изобщо не е дрифт. Просто си върти кръгчета бавно. Нищо особено не прави", написа Симеон Димитров.

"Какви дрифтове, тоя все едно е на полигон за кормуване", коменитира Л.С.

"По нищожен опит за "дрифт" не съм виждал", написа Уилям Иванов.

Междувременно в коментарите под поста е публикувано друго видео, на което се вижда как автомобил се забива в пазарски колички след неуспешен опит за дрифт. Не е известно къде е заснето въпросното видео и дали е актуално.

Дрифтът представлява техника на шофиране, при която шофьорът преднамерено извежда дадено превозно средство (най-често автомобил) извън контрол чрез "презавиване", така довеждайки до загуба сцеплението на задните гуми. По време на дрифт движението на автомобила е напречно на завоя, осъществено под влиянието на тежестта му и инерционния момент.