Пазарджиклия повдигна една наболяла тема. Ежедневно жители от цялата страна изразяват мнението си за устройството, състоянието и поддръжката на инфраструктурата и сградите. В повечето случаи настроенията не са с позитивен характер. Мъж се възмути за окаяния вид, в който се намира сграда в Пазарджик. Постройката, която както Васил Вълканов описва, не е изоставена фабрика от соца, а централната библиотека.

Вижте цялата публикация на мъжа:

„Не, това не е изоставена фабрика от соца, това е сградата на централната библиотека на град Пазарджик носеща името „Никола Фурнаджиев“. Да си призная и аз не ходя често там, но когато ми се наложи да потърся някаква литература или книга, го правя. Винаги наближавайки сградата на пожарната започвам да се питам как се влизаше в двора на библиотеката - няма знак, няма път дори, просто избираш през коя дупка и локва на локалното да пресечеш и през кой пропаднал бордюр, за да стигнеш до набелязаната цел, ако си пеш изпитанието става двойно!

Някой беше казал, че за един народ можеш да съдиш по начина, по който се грижи за своята култура, наука и образование, и добре го е казал човека защото фактите са на лице! Това ли заслужава домът на книгите в нашият град?!

Инак ни е много важна украсата на града, защо никой не идва да изчисти наплютите пред входа ни слънчогледови семки, защо „ма“ и „бе“ стана официално обращение в държавата, защо ли? Отговорът е малко по-нагоре!...

Пожелавам весели празници на всички, бъдете здрави и дано някои от общината прочете това, а защо не и да отиде да си вземе книга от РБ „Никола Фурнаджиев“, може пък нещо да се промени….“

„И мястото пред библиотеката не е паркинг! Разни индивиди си паркират колите там, карайки по тротоара.“

„Това е целта, затъпяване и изчезване на нацията ни! И аз вчера минах от там и се учудих, че още има библиотека.“