През тази седмица ни очаква време с нормални за периода температури, а в някои дни и райони и краткотрайни превалявания. Добри условия за туризъм ще има през повечето дни в планините, докато на морето ще има периоди с облачно време и превалявания, сочи прогнозата на НИМХ.

Днес над Западна и Централна България ще бъде ясно или с незначителна облачност. Минималните температури сутринта ще са от 14 до 19 градуса.

През деня над по-голямата част от страната ще бъде слънчево, с развитие на купеста облачност, но малка вероятност за валежи. Изключение са източните райони и Черноморието, където на места ще паднат значителни валежи.

Максималните температури ще се повишат и ще бъдат от 29 до 34 градуса. На изток температурите ще остават с 2-3 градуса по-ниски.

В сряда повишението на температурите от запад ще продължи и те ще достигнат 31 до 36-37 градуса. Ще бъде слънчево, с купести облаци, но в по-голямата част от страната ще остане без валежи. Такива са възможни отново на отделни места, само в Източна България.

В четвъртък и петък краткотрайни превалявания ще има на отделни места около планините. Максималните температури ще се понижат с градус-два и ще бъдат от 29 до 34 градуса.

В събота и неделя през по-голямата част от деня ще е слънчево, с купести облаци, но вероятност за краткотрайни валежи има около планините на запад, а в събота - и крайните западни и югозападни райони.

Температурите остават в рамките на обичайните за юли, от около 29 до 34 градуса.