Обитателите на дома за възрастните хора, в който пламна пожар, ще пренощуват в село Аспарухово. Девет души загинаха в стихията, сигнал за която е бил получен около 18 часа днес.

Пламнал покривът на сградата. Огънят тръгнал надолу, затова разследващи предполагат, че причината за пожара е късо съединение. Пламъците се разпространили до подпокривното пространство, което се оказало фатално. Версията за умишлен палеж е изключена.

Пушекът навлязъл и на долния, трети етаж, а 9-има души загинали. Тепърва съдебномедицинските експертизи ще изясняват дали всички са починали от задушаване, или има и такива, покосени от инфаркт.

Огънят е бил гасен от 6 екипа огнеборци. Те успели да евакуират първия и втория етаж на дома, но при влизането си на третия открили телата на починалите. На други 6-има души, които били обгазени, е оказана първа помощ. Не се е наложила хоспитализацията на нито един.

Първи СНИМКИ и ВИДЕО от огнения ад с 9 жертви до Варна

Около 20,15 ч евакуираните хора бяха в двора на местното училище, завити с одеяла, търсеше се къде да изкарат нощта.

Оказало се, че пламъците са се разпростряли на 200 квадратни метра. Огънят бе загасен около 2 часа след началото му. Гасителните дейности се ръководеха лично от Тихомир Тотев, директор на варненската пожарна, информира "24 часа". “След получаване на сигнала, незабавно към мястото са изпратени шест екипа на пожарната служба, които заварват сложна обстановка - силен огън от покрива, гъст задушлив дим”, обясни Тотев.

Девет души загинаха при пожар в старчески дом*