Незаконно сметище се е образувало до детска градина "Детски свят" във Враца. За това сигнализира Александър Тошев в социалната мрежа Фейсбук.

В близост до сметището има и детска площадка.

Александър Тошев споделя, че на въпросното място има два контейнера за растителни отпадъци, три контейнера за разделно събиране и още два за битови отпадъци.

Недобросъвестни граждани са изхвърлили стара дограма, електроуреди, гуми, кашони и други отпадъци. Съгласно Наредбата е забранено изхвърлянето на растителни и строителни материали в контейнерите или до тях, в насипно състояние.

"Проблемът е системен там", категоричен е Александър.

Мъжът се надява от община Враца да предприемат мерки по установяване на лицата, отговорни за сметището.

"Вярвам, че общината има начин да открие виновника, за да предотврати перманентното превръщане на зелената площ в сметище. Благодаря!", завършва публикацията си той.

Ива Янкулова, която коментира публикацията на Александър, също твърди, че на въпросното място системно се изхвърлят купчини боклуци от всякакво естество.

"Проблемът съществува от много време. Сигнализирана е многократно община Враца, но всичко приключва с извозването на боклука. След няколко часа е пак същото", написа жената.