Туристите има какво да видят... сметище.

Сметище, превърнало се в нерегламентирано, се образува в центъра на Стара Загора. За проблема алармира гражданин в социалната мрежа Фейсбук.

Всевъзможни боклуци са изхвърлени зад бившето кино "Младост" в града - така е от месеци, а общината не се погрижила боклуците да бъдат отстранени, което ни води до мисълта, че управата в Стара Загора нехае.

Йордан Йорданов, който е споделил снимки на сметището, споделя, че на въпросното място дори се събират наркозависими, някои пък го ползвали за тоалетна.

Ето какво пише още Йорданов: 

"Така е от месеци, но на никой от контролните органи не му дреме. Евала, поне туристите има какво да видят. Явно е, че общината нехае за нарушителите и чистотата на града, полицията се прави на сляпа, когато я има, гражданите псуват и търсят някой друг виновник... заприличахме на парламента - заобиколени от боклуци, за които сме виновни ние".

Превърнаха в сметище двора на читалище СНИМКИ

Георги Георгиев, коментиращ публикацията, определя гледката като нормална. Той се обосновава: "Защото нито се чисти достатъчно, нито има строг контрол, нито има здрави глоби за замърсяване (като в Швейцария), нито има обществен труд за наказание, нито има дори затвор (пак като в Швейцария), нито нищо. Тука се чака на култури, възпитания, съзнания, безсъзнания, подсъзнания и надсъзнания".

Деян Кръстев споделя, че превръщането на дадено място в сметище е типичен нашенски манталитет и е категоричен, че никой не е виномен за мръсотията, освен самите ние.

"Ако имахме култура и възпитание, това нямаше да се случи! Предполагам, че наблизо има контейнери, но кой да си изхвърля боклука там, като може и зад бившето кино. Същото е вместо да отидеш до контейнера, да си изхвърлиш боклука, го мяташ през терасата!", пише още Кръстев.

Вижте снимки от сметището в центъра на Стара Загора: