Ввалежи от сняг се задават за периода 19-22 ноември. Такива ще паднат предимно в Западна България. Очаква се покривката над 15 см над Севрозападна България и по-малко в останалите части, това предвиждат от Meteo Balkans.

Според синоптикът проф. Георги Рачев обаче може да видим сняг много по-скоро. Той прогнозира, че още в четвъртък да завали дори в ниските части на страната.

Очаква се понижение на температурите с 2-3 градуса и по-мокро време. Максималните ще са под 10 градуса. От неделя може да има още едно понижение.

„Може би единственото, което не е хубаво, е ниското количество на валежите и периодът, който мина под знака на сушата. Има места, на които два месеца не е валяло“, обясни климатологът пред бТВ.

Той коментира и мъглите: „Далече под климатичната норма за мъгли сме, особено в такива котловини градове като София, Драгоман, Севлиево. Дори гъстотата на мъглата е много далече от средните климатични норми. Имало е моменти, когато летище София не е работило цяла седмица заради мъгла.“