В булевард с две платна и четири ленти с габарит от общо 12 метра ще бъде превърната ул. „Даме Груев”. Това стана ясно по време на първата копка, с която днес стартира дългоочакваният ремонт. На церемонията присъстваха кметът Здравко Димитров, зам.-кметът Пламен Райчев и кметът на район "Южен" Костадин Язов, пише TrafficNews.bg

Срокът за завършването на улицата е 300 дни. По време на ремонтните дейности ще се изградят също нови тротоари по 2 метра. Ще се постави улично осветление и ще се подмени водопровод. В северната част ще бъде облагородена зелената площ.

„Планираме да извършим дейностите на три етапа", съобщи Пламен Райчев. Днес стартира първият - от бул.„Македония” до ул. „Охрид”. Втория етап ще е от ул. „Охрид” до ул. „Тодор Александров”, а третият – от ул. „Тодор Александров” до Надлез „Родопи”. Разделението се налага, тъй като във втория етап ще бъдат отчуждени четири имота, а в третия ще бъде съборена една къща.

„Това би могло да ни спре, но се надявам, че ще преодолеем тези трудности и до края на следващата година да завършим целия обект. Това е нашата цел”, посочи Райчев.

Той бе категоричен, че няма да бъде засегнато читалище „Христо Ботев”, тъй като е намерен начин да бъде заобиколено с рампа за преминаване на пешеходците.

До момента по проекта са отсечени 21 дървета, но проектът предвижда да бъдат засадени компенсаторно нови, увери зам.-кметът.