Поредният протест се провежда заради смъртта на 24-годишния Димитър Малинов. Този път шествието е в Стамболийски, където хората от града и от село Цалапица тръгнаха на шествие към районното полицейско управление, предаде TrafficNews.bg. Те поискаха незабавна оставка на началника на РУ Стамболийски Ангел Керпиев.

Припомняме, че вътрешният министър поиска оставките на директора на ОД на МВР Васил Костадинов, както и на Керпиев. Двамата отказаха да го сторят, а днес Костадинов бе отстранен като полицейски шеф в Пловдив.

Местят шефа на ОДМВР-Пловдив, директорът на РПУ-Стамболийски реши за оставката

Според хората целият град се оплаква от Керпиев,  защото бездейства и то не само по този случай.

„ Искаме този човек да бъде премахнат от системата на МВР. Той заявява сам, че има допуснати пропуски по разследването за убийство на Митко и излиза да каже, че няма да си подаде оставката. Случаят беше прикрит от служителите на МВР в град Стамболийски”, заяви близка на убития.

Пред районното  в селото хората крещят „оставка” и „Керпиев е позор”.

Майката на Димитър Малинов също заяви, че полицейският шеф трябва да си тръгне.

“Не може 6 дни никой да не предприеме нищо, едно бездействие от тяхна страна. Трябва да си подаде оставката, не може в полицейския участък да е такава анархия. Докато аз не се появих по медиите, никой не обърна внимание. Ние сами си водихме разследване. В събота на 22-ри, на обяд им беше казано за Рангел и близнаците и как стоят нещата, но никой не ни обърна внимание.”, каза майката на Митко.

Семейството на задържаните близнаци се изселва от Цалапица