Светофар в София озадачи шофьор. Мъжът изрази учудването си от факта, че уредбата свети постоянно в черен цвят.

Александър Александър споделя, че автомобилите спират и чакат над 10 минути, след което се налага да преминат на забранителния сигнал. Той дори се усъмни, че заради нарушението може да бъдат глобени.

Каква обаче е ситуацията с въпросния светофар на бул. „Генерал Михаил Д. Скобелев“?

„Този светофар на бул. "Генерал Михаил Д. Скобелев" No 58, непосредствено след Руски паметник, постоянно свети червено. Нареждат се коли, за да завият и след 10-15 мин. чакане и свирене, всички минават на червен сигнал там. Незнам дали случайно и не снимат отзад и това минаване на червено да се глобява. Светофара кара шофьорите да нарушават правилата за движение, защото постоянно свети червено за ляв завой,“ написа Александър в мрежата.

„Преди светофара има знак показващ, че лявата лента е забранена за навлизане,“ коментира друг.

„След извършена проверка се установи, че този светофар е само и единствено за входа към болницата и се контролира от охраната й. Не е за обратен завой, а за ляв към болницата,“ написа мъж.

„Този светофар е само за линейки, тъй като от там се влиза в двора на МВР болница, където е спешното отделение на болницата. Той не е за граждани, които искат да направят обратен завой. Реално там няма къде да се направи обратен завой, защото и следващите светофари не го позволяват. До колко това е правилно е друга тема,“ смятат още.