Шофьор стана за смях в мрежата с безумната си постъпка.

Шофьор на лек автомобил е профучал с мръсна газ в насрещното, за да избегне задръстване - това безумие се е случило на оживен булевард в София.

От споделени снимки в мрежата се вижда как останалите автомобили чинно чакат в колона - тарикатът обаче явно е нямал време за губене и е решил да навлезе в лентата за насрещно движение. И тогава станало най-интересното - появила се е друга кола, която си е в платното.

"И следва тотално задръстване, в което нито една от двете коли не може да мръдне", разказва очевидец на случката.

В социалната мрежа Фейсбук, от която става ясно за случилото се, столичани отбелязват, че често се случват подобни нагли прояви.

"За съжаление истината е там, че няма търпение и реална представа за пътната обстановка (все пак това е София и то час пик), пък да не споменавам и своеволията на повечето водачи. Това в държава на запад от нас граничи с лудост и отнемане на книжката, защото този шофьор застрашава живота и здравето на останалите участници. С една дума описано - култура на шофиране!", коментира Димитър Делев.

"Такъв нещастник съм го връщал назад на същото място, но тръгна колоната и го пуснаха да влезе! Преди години, докато стоя в колоната, подобен боклук се опита да ни финтира всички, но го хвана насрещното движение и едновременно изяде шамарите от тираджията зад мен. Такова бързо каране на задна не бях виждал до тогава", написа Весо Митков.

Потребители на Фейсбук предполагат, че черният автомобил е полицейски. Други обаче се съмняват в това.

"Това е полицейска, почти всеки ден я виждам в центъра", написа Борислав Георгиев.

"Е тоя крие триногата на задната седалка и прави мазало. Полицейски е Фордът", добави Борис Т.

"Това е служебен автомобил на МВР и затова си позволява да нарушава грубо", коментира Роско.