Дете е забелязано само късно тази нощ в София. Момиченце, приблизително на 6-7-годишна възраст с колело, е видяно от шофьор на Околовръстното. Мъжът е опитал да осъществи контакт с детето, но то избягало. По думите му, изглеждало уплашено. Действието се разиграва около 2 часа вечерта.

Малко по-късно детето е видяно и от таксиметров шофьор на улиците „Братя Бъкстон“ с „Пушкин“. Мъжът е успял да разговаря с момиченцето. То споделило, че бяга от родителите си, защото постоянно я биели. Разплакала се и казала, че отива при приятелка.

"На Околовръстното на резиденцията посока Горнобански път, кара колело малко момиченце около 6-7 годишно облечено в розово, без никакви светлоотразителни елементи по нея. Подаден е сигнал към 112, опитах да осъществя контакт с нея, но не ми позволи и избяга. Момичето изглежда силно уплашено, не мога да преценя дали знаеше къде отива," сигнализира Presian Lozanov, който първи вижда детето.

„Видях момичето между „Братя Бъкстон“ и „Пушкин“, аз съм таксиметров шофьор, бях с клиент, след „Пушкин“ спрях и изчаках малката кукла, облякох ѝ светлоотразителна жилетка, беше много уплашена, каза, че бяга от родителите си, защото постоянно я биели, разплака се и каза, че отива при нейна приятелка след което тръгна. Веднага се обадих на 112. Карах след нея, а тя сви посока „Княжево“ по „Борис. Дано е добре, а родителите да получат наказанието си,“ съобщи в социалните мрежи Svetoslav Strahilov.