Тежка катастрофа е станала тази вечер между Карлово и Баня, научи GlasNews.bg.

По първоначална информация катастрофата е между два автомобила.

Очевидци твърдят, че има жертва и двама тежко ранени.

Стана ясна причината за катастрофата с жертва край Карлово СНИМКИ

Екипи на на РУ-Карлово регулират движението. На мястото на произшествието е пристигнала линейка, има и пожарна кола.

Пътят вече е затворен, разбра GlasNews. Според очевидци неправилно изпреварване най-вероятно е причината за катастрофата. Автомобилите, които са се блъснали, са "Фолксваген голф" и "Ауди А5". Един от ранените е със счупен крак. Шофьорът на Голфа е загинал намясто. 
 
Местопроизшествието е запазено, започва оглед. До приключването му трафикът от Пловдив към Карлово се пренасочва от Баня през Ведраре - Васил Левски- Карлово. В обратната посока обходният маршрут е през Марино поле и разклона за Баня, съобщиха от полицията.
 
ОБНОВЕНА: Около 20.15ч. на отсечка от път I-64 Баня - Карлово лек автомобил Ауди А5 предприема изпреварване на Фолксваген, движещ се към Карлово. Без явна причина фолксвагенът навлиза в другата лента и удря странично изпреварващия го Ауди А5. След това фолксвагенът излиза от пътя и се удря в дърво.
 
Водачът му е починал намясто. В другото МПС са двама - пътникът е вероятно с фрактура на ръката, водачът е без контузии. Ще го тестват за алкохол и НВ. Пътят е затворен, движението е отклонено по алтернативен маршрут. 
 

Снимка: Тодор Писков