Снимка на автомобил, озовал се в тревните площи близо до метростанция "Опълченска" в столицата, предизвика бурна реакция в Мрежата. Колкото и абсурдно да е мястото, където е "паркирала" колата, софиянци вече не се учудват на нищо. И независимо от ироничните коментари под поста, публикуван във Facebook, хората са загрижени за състоянието на пътуващите в автомобила, защото според свидетели в колата е имало две деца, които са пострадали. На мястото има екипи на полицията и Спешна помощ.

Автомобилът е влязъл в контакт с инфраструктурата на трамвайната линия и е причинил смущения в движението. Засега няма информация какво е предизвикало полета му в тревата, но една от най-вероятните причини е грешка на шофьора, която може да се дължи на непредпазливо или агресивно шофиране.

Някои от коментиращите заподозряха влияние на алкохол или наркотици, но на този етап няма информация от полицията. Според други автомобилът първо е блъснал пешеходец, а след това се е озовал в тревните площи. 

От снимката се вижда, че на мястото има хора, които оказват помощ, което предполага възможни наранявания. В допълнение, щетите по автомобила и околната инфраструктура са очевидни. Инцидентът явно е причинил временно прекъсване на трамвайния транспорт, което води до неудобства за пътниците и задръствания в района.

По-късно стана ясно, че в катастрофата на бул. „Тодор Александров” са пострадали 5 души, сред които и деца. Към мястото на инцидента пътува директорът на СДВР Любомир Николов. Мъж лежи в безпомощно състояние, разказват очевидци. 

Ето какво написа свидетелката на инцидента Nadia Bright в социалните мрежи:
 
"Преди малко някакъв пълен олигофрен, СЕ ЗАБИ С АВТОМОБИЛА СИ С НЕВЪОБРАЗИМА СКОРОСТ ОТ БУЛ. ТОДОР АЛЕКСАНДРОВ ПРЕЗ ТРАМВАЙНАТА СПИРКА В ЕДНИ ЗАГРАЖДЕНИЯ, ПРЕМАЗВАЙКИ ДВА РЕДА КОЛЧЕТА ПО ПЪТЯ СИ. От колата излязоха две или три деца. Видимо здрави, но в шок. Не можахме да разберем един или двама души има ПОД КОЛАТА, дали единият е шофьорът, а другият - пешеходец и…
 
Мисля, че ни трябват драконовски мерки. ДРАКОНОВСКИ МЕРКИ. ЗА ВСИЧКО. Аз лично обикновено чакам там трамвай по това време и то точно в този край на спирката. Просто днес се забавих и видях това от прозореца на радиото ни. 
 
Можеше да се размаже и в трамвая, също така. Моля се да няма пострадал пешеходец и децата да са добре!

Очаквайте подробности!

Снимка: Facebook