Мъж с е-тротинетка не спази дистанция и се блъсна в кола. Това се случва в град Варна, на кръстовище.

Автомобилът пред него прави ляв завой, когато рязко спира, в този момент човекът с тротинетката леко се удря в задната му част. Участниците в инцидента веднага продължават по пътя си.

От споделено в социалната мрежа видео се вижда и случилото се. Според някои, водачът на колата натиска спирачка, тъй като насрещнодвижещият се автомобил не е подал сигнализация, че ще прави ляв завой. Това означава, че маневрата, поради която мъжът на електрическото возило, не е умишлена. В същото време хората се питат отново – какво прави той на пътното платно.

Така нарушителите стават двама.

„Въпрос на време е да изневери късмета на този вид участници на пътното платно и тогава, както винаги ще се вземат мерки, но вече късно!

Преди да са “подскочили” тротинеткаджиите - и в семейството ми ползваме ел. тротинетка и въпреки, че двамата със съпругата ми сме правоспособни водачи на МПС-та, със сигурност не стъпваме на платното с такива. А, повечето нямат елементарни познания от ЗДП, и в 99% от случаите са в нарушение (най-вече скорост) на така наречената нормативна уредба за такива превозни средства!,“ пише авторът на публикацията.