Кошмарът във водите на река Въча край Кричим, при който придошлата вода от изпуснатия язовир завлече и удави рибар, далеч не е единствен.

На 6 февруари, когато е бил открит сезонът за улов на пастърва, двама рибари отново са били заклещени от придошлите води в средата на реката.

Тогава те са успели да се хванат за дърво, за да не бъдат отнесени и за щастие не последвали ужасяващата съдба на 60-годишния мъж от Пазарджик, който преди дни загуби по нелеп начин живота си.

"Вълната идва за 15-20 секунди и от глезените става до кръста. Водата е с температура около 4 градуса. Ботушите стават като бетонни блокчета и течението те повлича", казва друг рибар.

Цунами от ВЕЦ до Кричим заля рибар, издирват го!

Полицията продължава с разследването на смъртта на рибаря, след като тялото му бе открито по поречието на Въча.

Рибари готвят протест, след като цунами от ВЕЦ уби техен колега до Кричим ВИДЕО

Трагедия след цунамито, отнесло рибар край Кричим

Очевидци на трагедията твърдят, че огромно количество вода е било пуснато от водноелектрическата централа и вълната просто го погълнала.

Негови колеги са гневни, че не е изградена известителна система по поречието на реката.

От НЕК обясниха за Нова тв, че изпускането на вода е извършено по график и не е било извънредно.

"До този инцидент се стигна по нелеп начин. Ние сме известявали колегите за тази вълна. Обвиняваме контролираното изпускане, защото няма никакво оповестяване. Нивото на водата се покача бързо, а тя е и изключително студена", разказват рибари.

"Ходим по реката много години, а серена не се е чувала никога", настояват други.

Повече по темата гледайте във видеото!