Чия е грижата за пешеходната алея покрай реката след пазара в Асеновград - на общината, на гражданите... или е оставена на произвола на съдбата?!

Асеновградчани недоволстват.. и с право! Пешеходната алея в градчето в Южна България скоро време ще се превърне в горска пътечка, а причината - буйни треволяци избиват от земята, не липсват и различни по вид боклуци като пластмасови шишета, найлонки и фасове от цигари, ами нормално - къде са кошчетата за боклук? Такива няма. Всъщност боклуците се струпват след пазара в четвъртък -  всичко излишно и ненужно се изхвърля в реката, смята Валентин, които пита защо няма органи и работещи институции, които да глобяват хората, изхърлящи боклуците - реката не е сметище, допълва той.

Та, чия е грижата за пешеходната алея и защо е в това състояния? Това е въпрос с повишена трудност, така смятат и Асеновградчани. Те са на мнение, че общината трябва бързо да се задейства и да облагороди мястото, освен ако то не се окаже частна собственост.

Жителите на Асеновград определят алеята като най-грозната част от града. С тъга си спомнят колко добре поддържана е била преди алеята: "Спомням си, че беше велоалея. Даже имаше и знак.", пише Огнян, а към днешна дата: "Хаос, безумие, смрад, мръсотия... управленска 32 годишна немощ. Само папкането им се отдава.", категоричен е Емил.

"Каква пешеходна алея... Това е бунище, през което всеки път ме е срам да водя децата си! А може да бъде едно прекрасно място за спорт и отдих - от двата края на реката, както е замислено едно време. От този велоалея, пешеходна зона, от другия тенис-кортове, басейн, щанги-зала, спортна зала, детски площадки... Но какво е останало!? Това е пълен срам за всички управления досега. Изредиха се и двете партии, различни кметове. Как може нито един да не помисли за спорта, за децата, за Асеновград! Позор! Такъв хубав град, а парковете са супер зле, условия за спорт - нулеви, плачевни. Има из България толкова много малки градове, които са рай в това отношение... Наистина не мога да разбера какви са приоритетите на всяко управление, което идва на власт!? Иначе обещанията са Уау!", отсече Емилия Павлова.

Снимки: Ружа Манолова / Facebook