В социалната мрежа Facebook се появи смущаваща публикацията, в която се твърди, че куче убива котки, а собственикът на животното проявява агресия към него. Посочва се, че това се случва в бургаския к-с "Изгрев".

Ronnie Raya Tara Sugar пише в социалната мрежа, че собственикът на кучето го разхожда без повод, а по този начин животното проявявало агресия към уличните котки.

"Този субект извежда кучето си постоянно без повод, а то агресира към котки, докато не ги убие", се посочва в публикацията.

Твърди се, че породата на кучето е ягдтериер. Ягдтериерът е универсално куче за лов. В някои специализирани сайтове за животни се посочва, че ягдтериерът е със злоба, която е заложена в породата, но към семейството, с което живее, той изпитва най-нежни чувства.

"Съседите му казват за него: "Ако знаете какво прави кучето си, пребива го", пише Ronnie Raya.

Твърди се, че собственикът на кучето е удрял животното с повода, който държи в ръцете си.

"На два пъти коте пред блока, на см. от кучето, което го е гонило, се качва на много висок бор, от който два дни не успя да слезе, след което, скачайки, си нарани лапичката. През лятото кучето му уби, разкъсвайки едното бяло братче, обгрижвани от лекари и мед. сестри четири котенце (две сестрички и двама бели братя) пред "Лайф Хоспитал". Каква болка, мъка, а как са изгледали видеозаписа, само те си знаят. Милото детенце, от камък да беше човешкото сърце, ще прокърви, и ще се пръсне", добавя Ronnie Raya Tara Sugar.

В поста е уточнено, че са подавани сигнали към Районното полицейско управление, но няма резултат. Хората се надяват  отговорните институции да предприемат необходимите мерки в спешен порядък, за да се предотвратяват подобни бъдещи инциденти.

"Разбира се, подаден е сигнал съм съответно към РПУ, и до там. В Бургас, този вид сигнал се слива с въздуха. За убийство на котка се подава сигнал до РПУ, а за куче без повод - до Околна среда към Общината. Този е дебил, каквото и както да му се говори, не поема. Всяко едно определение би било недостатъчно за него. Питам се, ако го фрасна с едно дърво в анфас, дали полицията в Бургас ще си изработят месечното възнаграждение, вярвам, да, но, за животно - не. Моля, Изгрев, всички са го виждали и знаят - сигнали до Околна среда, както и до ОДБХ за малтретиране на кучето с негово име и адрес. За да има резултат, колкото повече, толкова, по-добре", завършва публикацията си Ronnie Raya Tara Sugar.