Жена на 49 години е пострадалата при катастрофата тази сутрин на автомагистралата "Тракия". Тя е откарана в болница за обстойни прегледи. В автомобила са пътували и мъж и две деца, които нямат сериозни наранявания.

Специалисти изтеглят от пътя участвалите коли, като магистралата вече е отворена за движение, съобщава репортер на GlasNews.bg.

Верижната катастрофа стана около 9:30 часа на 112-ти км на АМ „Тракия“, на разклона за село Цалапица. В мелето са участвали четири коли.

Очевидци винят екип на полицията. Според тях версиите са две. Едната е, че униформени са спирали коли за проверка на аутобана и това е довело до инцидента. Другата – че са преследвали криминално проявен. И при двата случая обаче полицейският екип е действал неправомерно, смятат хората.

Според официалната информация от полицията, инцидентът се е случил в  рамките на специализирана полицейска операция. Около 9 ч. тази сутрин служители на областната дирекция на МВР подали сигнал за спиране на лек автомобил „Фолксваген“, пътуващ в посока Бургас. Вместо да се подчини на полицейското разпореждане, водачът подал газ и продължил по пътя си.

В района на 112-ти км „Фолксваген“-ът преминал между два успоредно движещи се автомобила и блъснал единия от тях. От удара колата бе смачкана.

Тежка катастрофа след гонка с полицията затвори АМ "Тракия" СНИМКИ