Дни след като Агенция "Пътната инфраструктура" се похвали със завършването на Южната дъга на Околовръстния път в София, наблюдателни шофьори забелязаха грешка при изпълнението. Маркировката на едно от кръговите е неправилна, а дори и на снимките, заснети от дрона на АПИ, грешката си личи.

Гафът е на кръговото кръстовище при кв. "Младост" 4, където маркировката позволява навлизане в насрещното. За щастие повечето шофьори забелязват грешката, но след сериозно вглеждане.

"Това е обект за 147 милиона. Смешно е да се допусне такава елементарна грешка. По-големият въпрос е как самият вътрешен надзор на фирмата как е допуснал такава нелепа грешка", коментира пред bTV Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

От Пътната агенция признаха за грешката си. Време е сега да я коригират.

"Относно маркировката в района на кръговото кръстовище на п. в. "Младост", Агенция "Пътна инфраструктура" своевременно е уведомила Изпълнителя за необходимостта да отстрани частично изпълнена некоректна хоризонтална маркировка. Изпълнителят е поел ангажимент дейностите да бъдат извършени до 31.10.2021 г., което е преди издаването на Разрешение за ползване на обекта", пише в позицията на АПИ.

А в следващите седмици се очаква участъкът да получи Акт 16.