Буйни храсти и всякакъв вид отпадъци "красят" подлеза, а през нощта той се превръща в свърталище на проститутки. Този подлез в Пловдив определено е забравен от общината.

Подземното съоръжение на "Цариградско шосе" почти не се ползва от пловдивчани... с изключение на наркозависимите и тези, които си изкарват хляба, благодарение на най-древната професия. Захвърлени по земята могат да бъдат забелязани употребявани спринцовки с игли, кондоми, пластмасови бутилки, опаковки от храна, тоалетна хартия и какво ли още не - и така в продължение на години.

Ясно разбирате защо е нормално минувачите да не ползват подлеза и да пресичат по пътното платно, където реално рискуват живота си, тъй като с бясна скорост фучат автомобили. Пловдивчани коментират в социалната мрежа Фейсбук, че не веднъж са ставали свидетели на наркозависими, които си инжектират поредната доза. От властите не се притесняват и проститутките, за които подлезът се е превърнал в терен за предоставяне на секс услуги в късните часове на нощта, а понякога и през деня, твърдят очевидци.

Видно от снимките, а и по мнения на пловдивчани - този подлез е забравен от общината. 

"Подлезът до OMV - Цариградско шосе. До всички костюмирани "управляващи"! Оправете града! Свърталище на болести, измет и тн. Тоя подлез е абсурд. Такава смрад и гнус няма никъде. Още 50 години ли ще чакаме да замяса поне?", пише Васил във Фейсбук и споделя снимки от подлеза. "Сядаш на ресторанта до тая яма, поръчваш си една пилешка с две чушлета и филийка, сръбваш и те бръсва порив от амоняк... Е това заведение трябва да повдигне алармата най-вече.", допълва още той.

Според Христо, който е коментирал публикацията, това е нов еко проект - ботанически градини. 

"Джунгла и смард е там", "Градът ни заприлича на бунище", "Че и такъв подлез ли имаме...", гласят малка част от коментарите на пловдивчани.

Снимки: Васил Николов / Facebook