Арт инсталация върху велоалеята в Студентски град срещу НСА.

Петя Филева споделя снимка в социалната мрежа Фейсбук, от която виждаме изтекло масло от автомобил, което масло впоследствие е покрито с пясък.

"Все пак някой се е погрижил за изтеклото масло, макар и по неподходящ начин за място, през което минават велосипеди и тротинетки.", пише жената.

Тя отбелязва, че споделя публикацията, за да предупреди минаващите от там, а и да пита - има ли смисъл да се подават сигнали, за да се изчисти това, дали от Общината биха реагитали?

"За съжаление, това е начинът да се изчисти, но петно ще си остане. А дали някой ще измете пясъка... има ли значение, при всичкия този прахоляк", коментира Иво Теодосиев.

Дора Атанасова съветна Петя да взема кофа на заем от някой магазин, да закупи четка и сапун, и да го изчисти, ако минава от там често. "Общината реагира бавно", отбелязва още тя.

А Яни Георгиев е на мнение, че велоалеите в Студентски град са под всякаква критика. "То в Студентски град едни велоалеи... Някъде не личи макировката и трудно да разбереш, че има велоалея, а дали някой ден ще започнат да слагат ограничители между пътното платно и велоалеите, не е ясно", коментира той.

Превзеха велоалея в Пловдив, използва се за паркинг! СНИМКИ