Вандали са изкъртили част от оградата на детска площадка във Велико Търново.

Детската площадката, станала обект на вандалска проява, се намира в парк Руски. 

Вадналите са посегнали не само на оградата, но и на едно от съоръженията на детската площадка.

"Това е състоянието на новата ограда на площадката в парк Руски. Не изкара и месец, за съжаление", написа в социалната мрежа Facebook Нели Иванова.

Извършителите засега са неизвестни.

"Ако някой е видял и знае кой е сътворил тази красота, моля да съдейства, за да си понесе виновникът отговорността", допълва Нели Иванова.

Община Велико Търново апелира за опазване на детските, спортни площадки и на парковата мебел, а при вандалски прояви да се подават своевременно сигнали на тел. 112. В отдел "Околна среда" – на тел. 062/619503 и 062/619522, може да се подава информация при констатиране на счупени и повредени съоръжения и елементи.

Жители на Велико Търново са на мнение, че трябва да бъдат поставени камери за видеонаблюдение, които да следят за вандалски прояви по парковете, улиците и пътищата.

"И как точно ще помогнат камерите? Ще се видят няколко тинейджъри с качулки как чупят и какво от това? Нито ще могат да бъдат намерени, нито записите ще важат в съда. Най-ефективно е да се подават сигнали, за да бъдат хванати на място като чупят. Във всички такива случаи досега родителите са плащали щетите. Камерите не са нито бюджетно, нито ефективно решение", написа Нели Иванова в коментарите под поста си.