Баща с двете си малки деца са сред загиналите от тежката катастрофа, станала снощи в Айтос.

32-годишният Нури и двете му деца – момченце на 9 и момиченце на 7 години са част от жертвите на жестоката кървава баня на ул. "Хаджи Димитър".

Ад на пътя с четири жертви край Айтос СНИМКИ и ВИДЕО

В Спешното на УМБАЛ-Бургас е оцелялата по чудо майка на двете деца – също на 32 години. Тя е с травма на гръдния кош, предполага се, че има счупвания и на долните крайници.

Семейството е било със собствения си автомобил - джип Волво, на гости в село Чукарка и се е прибирало в дома си в Айтос.

Мъжът и жената имали собствен бизнес в града – за преработка на животински отпадъци.

В изключително тежко състояние е блъснатият 17-годишен Октай от Айтос, който от удара е с черепно-мозъчна травма. Настанен е в Реанимация.

В Спешното е и шофьорът на тира с бургаска регистрация. Той е с наранявания по главата, в шок. Не може да се каже какво точно е състоянието му.

Според "Флагман" има още една кола, която е пометена от камиона, но не може да се уточни все още дали от нея има ранени или жертви.

По непотвърдена информация в кабината на тира е имало е резервен водач, който е загинал. Затова все още не може да се уточни броят на жертвите – три или четири.

Кошмарният инцидент стана около 22 часа, при навлизането на тира в град Айтос по главния път от Руен. Предполага се, че камионът е спукал гума и е станал неуправляем. Взети са кръвни проби за алкохол и дрога на шофьора на Валентин Вълчанов, на 33 г.

Съмненията са, че е шофирал силно претоварен със зърно.

Мъжът е родом от Благоевград, но от 13 години живеел в Бургас, имал и постоянен адрес в морския град. Работел за голяма местна фирма.

Вижте какво разказаха очевидци на трагедията:

Мястото на трагичния инцидент е печално известно. Именно на това място преди година отново стана катастрофа, при която шофьор на тир се вряза в колона от автомобили, които чакаха на светофар.