Екипът на GlasNews.bg разполага с видео, което показва как се е случил инцидентът с колоездач в Пловдив.

Вижте ексклузивни кадри от ужасяващия инцидент, който се случи преди дни в пловдивския квартал "Кършияка". На видеото ясно се вижда как лек автомобил преминава с бясна скорост по улица "Райна Княгиня" в квартала и помита колоездач, а след това буквално се забива в детска пързалка.

Лек автомобил в "Кършияка" блъсна колоездач и се заби в детска площадка СНИМКИ

Колата се е движила с висока скорот, а шофьорът е искал да завие, но не е успял. В следствие на поднасянето, автомобилът помита колоездача. На място веднага пристигна полиция и екип на Спешна помощ, за да се установи състоянието на колоездача.

Велосипедистът е бил прегледан в болница и е освободен за домашно лечение. Разминал се само с ожулване на челото.

Близки на шофьора след разговор с него обясниха: "В тази ситуация той се е стреснал и е объркал педалите - газта със спирачката! Не е пил!".

Шофьорът на автомобила твърди, че не помни какво е станало и казва, че бил добре.

Стана ясно състоянието на блъснатия в "Кършияка" велосипедист

"Не помня какво стана. Аз съм добре физически. Пожелавам на велосипедиста да се оправи и да е двойно по-здрав", коментира шофьорът на катастрофиралия автомобил пред наш репортер.

Очевидци на катастрофата споделят, че колата е летяла с бясна скорост преди инцидента.

Междувременно стана ясно, че пробите за алкохол и наркотици, направени на шофьора, са отрицателни.

@glasnews

Автомобил преминава с бясна скорост в пловдивски квартал и помита колоездач. ????‍♂️ Още за инцидента четете в GlasNews.bg ???? #автомобил #колоездач #инцидент #Кършияка #Пловдив #foryou #fyp #accident #fypage

♬ Accident - Mustafa Yazicioglu