Въвеждат се временни промени в движението по автомагистрала „Тракия“, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

В неделя, между 11-ия и 16-им км на магистралата ще има две ленти за движение в посока София. За пътуващите към София ще има две ленти, а за Бургас – една лента, а целта е по-бързо и удобно пътуване в края на почивните дни, когато трафикът към столицата е по-интензивен.

В петък ( 9 юни) движението в отсечката се осъществява двупосочно в платното за Бургас поради ремонт на фугите на мостовите съоръжения при км 13-ти и км 16-ти в платното за София. Промяната в движението ще продължи до 17 юни, но фирмата-изпълнител работи така, че ремонтът да завърши колкото се може по-скоро, допълват от АПИ. Шофьорите трябва да се движат с повишено внимание, да следват стриктно поставената пътна сигнализация, както и въведеното ограничение на скоростта – 50 км/ч.

От АПИ съобщиха още, че на 9 юни движението при 61-ия км на магистралата в посока София се извършва в изпреварващата лента, поради ремонтни дейности в активната лента. Участъкът се регулира с пътни знаци.

До 20:00 часа на 9 юни, както и от 08:00 до 12:00 часа на 10 юни, ще се ограничи движението за тежкотоварните автомобили над 12 т в участъка от 5-ия до 23-ия км на АМ „Тракия“ в посока Бургас. При необходимост в неделя – 11 юни, и в понеделник – 12 юни, тежкотоварният трафик отново ще бъде пренасочен по осигурения обходен маршрут по първокласния път София – Пловдив.

Моторните превозни средства над 12 т ще се отбиват при 5-ти км в посока Бургас на АМ „Тракия“ по пътната връзка с първокласния път София – Пловдив и ще се връщат на магистралата през пътен възел „Вакарел“ – при 23-ти км на АМ „Тракия“.

Временната организация е заради аварийното състояние на съоръжението при км 20-ти на магистралата. Поради това движението в посока Бургас се осъществява само в изпреварващата лента. Селскостопанският подлез се нуждае от ремонт и трафикът е ограничен в активната и аварийната лента за извършването на подготвителни работи за предстоящ ремонт на пътната плоча.