Както вече знаете – две паркирани коли пропаднаха на улица в кв. "Трите гълъба" в Русе. Инцидентът е станал заради спукана водопроводна тръба.

Паркирани коли пропаднаха заради спукан водопровод

В продължение на пет часа институциите на място се чудеха как да извадят колите заради опасността да пропадне и извиканата тежка техника. За месец улицата пропада за трети път.

"Събудиха ни през нощта съседите. Имаше авария на ВиК и под колите ни вървеше вода като река. Лятото има наводнения от дъждовете, зимата аварии, както и неадекватно извършване на ремонти. Цял ден ходим по мъките, прехвърлят ни от една институция на друга, всеки вдига рамене", разказа един от пострадалите пред bTV, като настоя, че никой не иска да поеме отговорност.

"Веднага звъннахме на 112, дойде полиция, написа доклад и дотам. Дойде ВиК и спряха водата, защото иначе колите щяха да са накрая на улицата. И оттам вече не знаем какво ще стане", споделя Нурал.

А хората сами изкарали автомобилите си с багери, въжета и подръчни материали.

"Ремонтът е на ВиК и дали има проблеми с тръбопровода на улицата не мога да отговоря, тъй като не е в моята компетентност. Би трябвало да има представител на ВиК, за да може да дадат тяхното становище. Преди да се случи още насрочихме среща с ВиК по отношение на всички ремонти, които се извършват на територията на Русе", обяви зам.-кметът на Русе Димитър Недев.

Той добави, че от ВиК е разбрал, че има проблем с аварирал захранващ тръбопровод. Ремонтът все още продължава.