Няколко коли, паркирани на тротоарите в столичния кв. "Люлин", са осъмнали изрисувани с боя, с пукнати гуми и потрошени стъкла.

В социалната мрежа Надежда Дойчева пише: "За Добро утро! "Люлин" 2, бул. "Добринова скала" пред бл. 263 и 264, на спирката на тролеите - посока "Люлин" 3!"

И както винаги мненията под поста са в двата крайни полюса – едните защитават "художника", защото мястото на колите не е на тротоара, докато другите биха са саморазправили незабавно с него.

"Браво. Красота!" – възкликва Данаил Ганев, а Ani Dislavova твърди: "По принцип имат право, но не и по този грозен начин. Този "буден гражданин", вероятно пречи също на някого, но не са му счупили ръцете за наказание. Редно е в такива случаи да се подаде сигнал в Градска мобилност".

Нина Пекова настървено коментира: "Тоя буден българин, дето е драскал, що не е оставил координатите си, че да му изкажем благодарности, както трябва. След това нито ще може да си измие ръчичките, нито да пие вода".

Филип Филев обаче пресмята пораженията по всяка една от колите и сметката му сочи, че ремонтите ще излязат за над 1600 лв.

"4 нови гуми 600 лв, боя 1000 лв, прозорец. Със сигурност извършителят не е шофьор. И в тая криза с тези цени, голямо геройство да се направят щети на човек с нисък клас кола, който вероятно сутринта ще я премести и ще отиде на работа, за да бачка и да гледа семейство. Вдига се чистачка, като предупреждение да не спира там или се звъни на съответните органи, за да плати фиш/паяк. Виждам, че някои хора не могат да мислят", констатира той.

Petar Dimitrov пък предполага, че "вероятно ще стане тъжна история с фатален край ако се срещнат паркиралите и извършителите".

А Драго Георгиев има своя версия за случилото се: "Презастрояването и пренаселването на София води до там! А от снимките ясно се вижда, че място за преминаване има! Когато всички се върнат по родните градове, нещата ще са различни, но уви всеки си търси прехраната в София!"